Info

Jan van Dijk verbeeldt zijn eigen wereld; een gefantaseerde werkelijkheid. Hij wil de vele indrukken een plaats geven, om zijn dromen zichtbaar en tastbaar te maken. Het moet altijd gaan om emotie, zowel bij het maken, als bij het beschouwen, want juist die emotie brengt je dicht bij jezelf. Jan van Dijk zoekt in zijn werk graag de contrasten op, maar tegelijkertijd moet de juiste balans gevonden worden, de chaos herschikken. Kunst is voor hem ook een schuilplaats ; om te ontsnappen aan het grijs, dat ons omringt. Zowel bij het abstracte, als in zijn figuratieve werk, is het voor hem belangrijk, dat een poetische ondertoon steeds voelbaar en zichtbaar blijft.

In zijn drie-dimensionale werk worden diverse materialen gebruikt: keramiek, glas, hout, metaal etc. Dit is te zien in zijn werken in de openbare ruimte en Land art projecten.

Naast zijn eigen werk in het kunstvak, werkte Jan van Dijk 26 jaar aan de Academie voor Kunst en Vormgeving Den Bosch en nog een aantal jaren aan de academie St. Joost Breda, voor de vakgebieden zeefdruk en schilderstechniek.


Contact

Wilt u informatie, of heeft u vragen / opmerkingen, neem dan kontakt op:

Adres: Jan van Dijk
Kastanjelaan 31
5342 XL Oss
Telefoon: 0412-631491
Social media: Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van mijn aktiviteiten, geef dan even uw adres door op mijn e-mail-adres: jan.ine.vandijk@planet.nl.